Mål:
- Vores mål er at elever, forældre, ansatte og andre kan færdes sikkert omkring skolen både i og uden for skoletiden.
- Vi har også et mål om at flest muligt går, cykler eller tager offentlig transport til og fra skole, så mængden af biler omkring skolen reduceres mest muligt.
- For at dette kan opnås, skal der være undervisning, træning og klare forventninger både fra forældre og skole.
Skolen forventer:
- At alle, både elever og ansatte anvender cykelhjelm ved brug af cykel, løbehjul, skateboard og lignende i forbindelse med skolen
- At alle cykler er lovlige
- At alle overholder færdselsreglerne
- At vi passer på hinanden, også i skolegården
- At alle medvirker til at nedbringe kørende trafik omkring skolen
Når man går i skole, gør man således:
Hvis man går i skole, benytter man naturligvis fortov og fodgængerovergange. Det betyder også, at man kun passerer Louisevej, hvor der er fodgængerovergange.
Når man cykler til skole, går man således:
Hvis man kommer ned ad Louisevej, eller cykler forbi seminariet, trækker/cykler man stille igennem skolegården og parkerer cyklen i cykelskuret.
Hvis man kommer op ad Louisevej, orienterer man sig grundigt, inden man passerer vejen. Herefter trækker cykler man stille igennem skolegården og parkerer cyklen i cykelskuret.
Hvis man kører med bus til skole, gør man således:
Hvis man går i 0. eller 1. klasse og er tilmeldt følgeordningen, venter man i "glashuset" på busstationen og følges med følgeordningen op til skolen. - Hvis følgeordningen af den ene eller anden grund ikke dukker op, går man ind på billetkontoret og får dem, til at ringe til skolen, som så henter eleverne på busstationen.
Hvis man går alene op til skolen, benytter man naturligvis fortov og fodgængerovergange.
Hvis man bliver kørt i bil til skole, skal afsætningen foregå således:
Hvis man bliver kørt i bil, bliver man sat af ved skolens nordlige indgang. Det gør man, for at passe på de cyklister der kommer op af Louisevej, og for at børnene ikke skal krydse Louisevej.
Undervisning:
Der undervises i trafik på alle klassetrin, hvor materialer fra Rådet for sikker trafik anvendes i både teoretisk og praktisk form.
- I 0. klasse afholdes gå prøven
- I 6. klasse er der en cyklistprøve, som består af såvel en teoretisk del som en praktisk del, hvor eleverne får mulighed for at få vurderet deres adfærd i trafikken.
Vi opfordrer forældre til at tage aktiv del i elevernes trafikuddannelse, ved at vise og tale om, hvordan forskellige situationer i trafikken takles.
Cykelture i skoletiden:
I forbindelse med undervisningen indgår af og til cykelture. På disse ture i skoletiden skal eleverne og lærere bære cykelhjelm. I øvrigt opfordrer skolen til, at alle forældre sørger for, at deres børn bruger cykelhjelm, når de cykler til og fra skole.
Kørsel med bil i skolegården:
Af hensyn til børnene må der ikke køres i skolegården mellem 6.30 og 16.30. Vare- og taxakørsel er undtaget, når det foretages med forsigtighed.
Færdselskontaktlærer
Skolens færdselskontaktlærer laver en årlig kontrol af cykler (lys, bremser, reflekser m.v.). Desuden modtager og viderebringer han/hun relevant information fra kommune og Rådet for Sikker Trafik til forældre, børn og ansatte.